HR Marketing

HR MARKETING.

Organisaties richten zich nog te vaak op de externe markt (klanten) en vergeten de arbeidsmarkt (potentiële werknemers) en de interne markt (medewerkers). Dat is echt een gemiste kans en daarom heeft Braincandy zich verdiept in HR marketing. Hiermee creëren we:

  • Een optimale klantbeleving middels acties waardoor medewerkers zich betrokken voelen en zich enthousiast inzetten voor de organisatie (bewerken interne markt);
  • Een wenselijk imago door een juiste aanspreking van de arbeidsmarkt (inspelen op arbeidsmarkt).

Voor het bewerken van de interne markt maken we een communicatieplan met onder andere een personeelsblad, intranet, community management, competities, ambassadeurschap en sociale media.
De externe markt bereiken we onder andere door personeelsadvertenties zo in te zetten dat ze opvallen bij klanten én zorgen voor gekwalificeerde sollicitaties.

Personeelsadvertenties

Personeelsadvertenties worden doorgaans op drie manieren uitgezet:

  • Krant (vaak lokaal)
  • Uitzendbureau (geschikt voor elke organisatie)
  • Google Search advertenties

De laatst genoemde methode is relatief nieuw, maar wij zien steeds vaker dat bedrijven in een groeiend segment de reguliere omzetgerichte advertenties vervangen door personeelsadvertenties.

Interne communicatie

De interne communicatie is van wezenlijk belang voor het uitdragen van een boodschap. Elke medewerker kan een ambassadeur zijn van de organisatie en die kans willen we graag benutten. Bij de interne communicatie gaat het dus niet enkel om de vorm en het kanaal. Meer nog gaat het om de inhoudelijke boodschap. Hiervoor schakelen we met onze collega die communicatiewetenschappen heeft gestudeerd en een achtergrond heeft in corporate communications.

DE VOORDELEN

Trotse medewerkers zijn fans. Daar gaan wij voor zorgen met onze HR Marketing inzet.

  • Medewerkers worden ambassadeurs
  • Stimuleren van gezonde bedrijfscultuur en arbeidsethos

Benieuwd naar de positieve effecten van HR marketing voor jouw organisatie? Maak dan een afspraak met Braincandy! Wij vertellen je er graag meer over.

BEKIJK OOK

LEES ONZE BLOG.

Ga naar de bovenkant