Reputatie Management

REPUTATIE MANAGEMENT.

Krijgt jouw bedrijf negatieve publiciteit? Dan is het noodzakelijk dat je hier meteen actie op onderneemt met Reputatie Management, want via de online kanalen verspreidt negatieve publiciteit zich razendsnel. Dat komt omdat dit type publiciteit vaak actueel is en snel gedeeld wordt door de mainstream. Het kan er voor zorgen dat jouw bedrijf snel op de eerste pagina’s van Google terecht kan komen en daar lang blijft staan met negatieve berichten.
Met Reputatie Management voorkomen we schade van negatieve publiciteit, of kunnen we het in ieder geval beperken. En we verbeteren het oordeel van de doelgroep.
Reputatiemanagement in de praktijk bestaat uit : ontgooglen, zoekmachine optimalisatie (website optimalisatie en linkbuilding), social media community management zorgen voor positieve content en reviews.

Negatieve publiciteit

Hoe ontstaat negatieve publiciteit? De oorzaken van negatieve publiciteit zijn dikwijls te herleiden naar een vluchtig en onbezonnen moment. Bijvoorbeeld:

  • Slechte ervaring met klantenservice
  • Slechte review over product of dienst
  • Controversiële uitlatingen van directie of medewerkers
  • Product recall (product met fout dat teruggeroepen wordt)

ONTGOOGLEN

Ontgooglen is ook mogelijk. Dat is het verwijderen van negatieve berichten in Google. Het is een tijdsintensieve methode, maar niet geheel onverdienstelijk. Er zijn twee paden die bewandeld kunnen worden: 1) contact zoeken met beheerder van de desbetreffende website waar het negatieve bericht op staat, 2) juridische procedure opstarten om de informatie te laten verwijderen.
Braincandy kan optie 1 van het ontgooglen uitvoeren.

DE VOORDELEN

Reputatie Management is vaak reactief, maar kan uiteraard ook proactief worden ingezet. Door het online monitoren van je activiteiten kun je zien wat een bericht doet in de media. Zodoende kun je snel ingrijpen voordat het uit de hand loopt. En loopt het dan toch uit de hand, dan staat Braincandy klaar voor jou!

  • Beïnvloeden van het oordeel van de doelgroep
  • Draagt automatisch bij aan organische stijging

Hou onze gegevens binnen handbereik voor crisissituaties!

Vertel ons

Waar ben jij naar op zoek?

+31 (0)85 1301 846
[email protected]
CONTACT

Strategie

Naar alle diensten

BEKIJK OOK

LEES ONZE BLOG.

MEER ARTIKELEN

VRAGEN?

NEEM CONTACT OP.

Ga naar de bovenkant