Web Development

Alles wat met het realiseren van een website te maken heeft valt onder web development. Ongeacht of dat op basis is van een template of het schrijven van code.

UX design
Onderdeel van web development is UX design. UX staat voor User Experience, oftewel gebruikerservaring. Dit is het gevoel dat een bezoeker meekrijgt bij het bezoeken van bijvoorbeeld een website of app. Is dat gevoel positief, dat is dat merkbaar in de conversies.

Een positieve gebruikerservaring uit zich in de snelheid waarmee de bezoeker vindt wat hij zocht. Met hoeveel klikken komt de bezoeker op de juiste pagina? Hoe efficiënt is het bestelproces? Hoe toegankelijk is informatie? Hoeveel niet-relevante informatie (ruis) bevat een pagina? En ga zo maar door.

Een goede website heeft een juiste balans tussen gebruikersvriendelijkheid en imago. Het navigeren op een website moet prettig verlopen én de organisatie moet een gewenst beeld over kunnen brengen.

Zoekmachine vriendelijk
Onmiskenbaar belangrijk bij het bouwen van een website zijn de richtlijnen van zoekmachines. Wordt hier bij de bouw niet of afdoende rekening mee gehouden, dan is dat later merkbaar in de vindbaarheid op internet. Lees hier meer over zoekmachine optimalisatie en waarom dat belangrijk is bij de start van een website.

Bij ongeveer de helft van de websites die wij onder ogen krijgen is tijdens de bouw niet of nauwelijks rekening gehouden met de zoekmachines. Dat komt omdat het enige kennis en ervaring vereist. Daarom voeren we eerst website onderhoud uit voordat we beginnen met online marketing of zoekmachine optimalisatie.

Voor alle vraagstukken op het gebied van web development is Braincandy jouw partner! Maak een afspraak om je wensen te bespreken!

Contact