Bannering

Bannering op Google is een betaalde advertentiedienst. In plaats van een advertentie bovenaan de zoekresultaten van Google, wordt er een banner op een website uit het ‘Google Display Netwerk’ geplaatst. In dit netwerk zijn wereldwijd miljoenen websites aangesloten. Met bannering (oftewel Display Marketing en Banner Marketing) kun je een banner plaatsen op deze websites die daar de ruimte voor bieden. Jouw banner wordt dan getoond aan bezoekers van die website. Google rekent af wanneer er wordt geklikt op jouw banner.

Ook deze vorm van advertising is meetbaar, heel lokaal te targetten en daardoor dus ook beheersbaar. Bovendien heb je een groot bereik omdat de banners aan willekeurige websitebezoekers worden getoond ongeacht de zoekwoorden. Het verkeer dat via een banner op jouw website binnenkomt is desalniettemin relevant. Er zal namelijk alleen op de banner gedrukt worden wanneer er een (latente) interesse is.

Bannering is bij uitstek geschikt voor korte promotionele acties (snel voordeel) en voor branding (vertoning logo en payoff).

Meer weten? Neem contact op:

contact