Linkbuilding

Linkbuilding draagt zeer goed bij aan een betere organische vindbaarheid (de gratis zoekresultaten van Google). Omdat het een tijdrovende bezigheid is die vrijwel alleen door een specialist uit te voeren is, lichten we dit onderdeel separaat toe.

Linkbuilding is het creëren van links van externe webpagina’s naar jouw website of een pagina op jouw website. Het gaat daarbij niet om de hoeveelheid links, maar juist om de waarde van die links. Google ziet de externe link als een aanbeveling van een website naar jouw website. Hoe waardevoller de gever is (externe website) des te kwalitatieve de link naar jouw website. En daarnaast geldt dat hoe diverser de externe links zijn, des te beter Google dat vindt.

Hoe zorgen wij voor een kwalitatief linkbuilding profiel? Wij kijken naar de links die er momenteel zijn en we we kijken naar welke trefwoorden voor jouw website belangrijk zijn. Dat doen we ook bij jouw concurrent(en). Tot slot is een pageranking onderzoek nuttig omdat we zo kunnen zien hoe waardevol jouw website is en die van de link gevers. Immers, een hoge pageranking van een externe website is voor jou interessanter, dan een externe link van een slecht scorende website.

Lees ook onze blog over Succesvolle Linkbuilding.

Meer weten? Neem contact op:

contact