Web development

WEB DEVELOPMENT.

Bij het ontwikkelen van een website komt meer kijken dan alleen het design. Uiteraard, het design is enorm belangrijk, maar de techniek achter een website ook! En in sommige gevallen misschien belangrijker! Wat is dan website development? Nou, precies dat. Het nadenken over de functie van de website en jouw doelstellingen.

Het advies van een online marketeer

Wij adviseren altijd om een website door een online marketingbureau te laten bouwen. Misschien een beetje arrogant, maar daardoor niet minder oprecht. Waarom moet een online marketeer de website bouwen? Omdat hij/zij denkt vanuit het perspectief van zoekmachines zoals Google. De (organische) vindbaarheid in Google is voor ontzettend veel organisaties enorm belangrijk. En als dat nu nog niet zo is, dan wordt het dat ongetwijfeld op korte termijn. Een mooie website gemaakt door een vormgever is dan vaak niet optimaal voor online marketingdoeleinden. Datzelfde geldt voor websites gebouwd door ICT dienstverleners of dataprogrammeurs.

Wat is van belang bij een website?

Bij het ontwikkelen van websites houden wij rekening met jouw wensen. Jij wilt de aandacht van bezoekers behouden en hen laten converteren. Converteren is bijvoorbeeld het inschrijven op je nieuwsbrief, contact opnemen, een aankoop doen, etc. Wat is dan van belang bij een website? Belangrijk zijn de volgende onderdelen:

1) Positieve gebruikerservaring (UX)
UX staat voor User Experience, oftewel gebruikerservaring. Dit is het gevoel dat een bezoeker meekrijgt bij het bezoeken van bijvoorbeeld een website of app. Is dat gevoel positief, dat is dat merkbaar in de conversies.
Een positieve gebruikerservaring uit zich in de snelheid waarmee de bezoeker vindt wat hij zocht. Met hoeveel klikken komt de bezoeker op de juiste pagina? Hoe efficiënt is het bestelproces? Hoe toegankelijk is informatie? Hoeveel niet-relevante informatie (ruis) bevat een pagina? En ga zo maar door.
Een goede website heeft een juiste balans tussen gebruikersvriendelijkheid en imago. Het navigeren op een website moet prettig verlopen én de organisatie moet een gewenst beeld over kunnen brengen.

2) Zoekmachine optimalisatie
Onmiskenbaar belangrijk bij het bouwen van een website zijn de optimalisatie richtlijnen van zoekmachines. Wordt hier bij de bouw niet of afdoende rekening mee gehouden, dan is dat later merkbaar in de (organische) vindbaarheid op internet.
Bij ongeveer de helft van de websites die wij onder ogen krijgen is tijdens de bouw niet of nauwelijks rekening gehouden met de zoekmachines. Hoe dat ontstaat? Dat ontstaat wanneer het ontbreekt aan de kennis en ervaring die een online marketeer heeft.
Lees meer over zoekmachine optimalisatie en hoe dat werkt.

3) Het design
Het design van een website is enorm belangrijk, want eenmaal op je website wil je dat de bezoeker blijft (en converteert). De juiste pagina indeling, de juiste kleuren en de juiste combinaties met beeld en video gaan dit bereiken. Bij Braincandy letten we daarom ook op jouw doelgroep en diens verwachtingen.
Lees meer over web design voor jouw website.

DE VOORDELEN

Waarom een website laten ontwikkelen door Braincandy een verstandige keuze is? Omdat wij geloven dat een website duurzaam moet zijn. Een website moet aanspreken, de bezoeker prikkelen, voor jouw als beheerder te onderhouden zijn én feilloos aansluiten op jouw online marketing activiteiten, nu en in de toekomst.

  • Duurzaam en gebruiksvriendelijk
  • Gebouwd conform de Google optimalisatie richtlijnen
  • Aansprekend design passend bij jouw organisatie

Voor alle vraagstukken op het gebied van web development is Braincandy jouw partner! Maak een afspraak om je wensen te bespreken!

BEKIJK OOK

LEES ONZE BLOG.

Ga naar de bovenkant