Direct Marketing

DIRECT MARKETING.

In tegenstelling tot communicatie in het publieke domein (tv, radio, huis-aan-huis bladen) is er bij direct marketing sprake van een directe benadering naar de potentiële klant met als doel een reactie uit te lokken. Deze directe benadering is gebaseerd op beschikbare individuele gegevens en inzichten in preferenties en gedrag van de (potentiële) klant (persona’s).
Direct marketing is er op gericht de ontvanger aan te zetten tot een actie, zoals het bezoek aan een website/ webshop/ winkel of het opvragen van informatie. De link tussen direct marketing activiteiten, respons en conversie ratio’s, maakt het resultaat relatief goed meetbaar.
Data gedreven marketing wordt veelvuldig toegepast in direct marketing. Dat is niet zo gek, want hoe meer je over je klant weet, des te individueler de boodschap wordt.

Direct Marketing media

De meest toegepaste direct marketing kanalen zijn direct mail, telemarketing en e-mail marketing. Hiervan worden direct mail en e-mail vaak afwisselend ingezet in dezelfde campagne waarbij de e-mailing dienst doet als vooraankondiging en reminder.

Persona’s

Op de consumentenmarkt is een doelgroep een afgebakende groep personen die bepaalde kenmerken delen. Doelgroepen kunnen zijn: jongeren, hoger opgeleiden, huisvrouwen, werkzoekenden, early adopters, late majority, etc. Aan de hand van persoonsgebonden eigenschappen kunnen segmenten aangebracht worden binnen de doelgroep. Bijvoorbeeld op regio, leeftijd, geslacht, auto, inkomsten, huis. Ook persoonlijke voorkeuren dragen bij aan het klantprofiel. Denk aan lidmaatschappen, sport, aankopen, vakantie keuze.
De doelgroep is enorm van belang voor de kanalen die worden ingezet. Zo zijn senioren lastiger bereikbaar via sociale media en zullen advertenties voor tieners in een dagblad hun doel voorbij schieten.
Kennis over de doelgroep (wie, waar, wanneer en waarmee) vormt vrijwel de belangrijkste input voor een campagne. Bij Braincandy brengen we de doelgroep in kaart en nemen dat als vertrekpunt voor een campagneplan. Lees meer over data driven marketing en hoe wij dat inzetten.

DE VOORDELEN

Direct marketing is een strategie die via verschillende media ingezet kan worden en prima ondersteund kan worden door andere vormen van targetting.

Wil jij de verkopen ook een boost geven met direct marketing? Maak dan een afspraak met Braincandy. Met persoonlijke benadering weten wij raad!

Vertel ons

Waar ben jij naar op zoek?

+31 (0)85 1301 846
[email protected]
CONTACT

Strategie

Naar alle diensten

BEKIJK OOK

LEES ONZE BLOG.

MEER ARTIKELEN

VRAGEN?

NEEM CONTACT OP.

Ga naar de bovenkant