Linkbuilding

LINKBUILDING.

Linkbuilding is het vermeerderen en beheren van kwalitatieve links van externe goede websites naar jouw website of een pagina op jouw website. Dit noemt Google heel toepasselijk ‘autoriteit’. Zie het als een soort van aanbeveling of een compliment. Daarbij is het van belang dat de externe website die de aanbeveling geeft door Google hetzelfde of hoger geranked wordt als jij. Een lagere ranking zorgt voor afbreuk.
De links zelf, de externe links, worden backlinks genoemd. Links van en naar pagina’s binnen je eigen website heten interne links.
Linkbuilding draagt zeer goed bij aan een betere organische vindbaarheid, de gratis zoekresultaten van Google.

Kwaliteit, kwantiteit en diversiteit

Bij Linkbuilding gaat het niet om de hoeveelheid links, maar juist om de waarde van die links. We spreken dan van een ‘kwalitatief linkbuilding profiel’. Hoe zorgen wij voor een kwalitatief linkbuilding profiel? Wij kijken naar de links die er momenteel zijn en we kijken naar welke trefwoorden voor jouw website belangrijk zijn. Dat doen we ook bij jouw concurrent(en). Zo krijgen we inzicht in hoe jouw website er voor staat. Daarnaast voeren we een pageranking onderzoek uit zodat we kunnen zien hoe waardevol jouw website is en die van de link gevers. Een externe website met hoge pageranking is voor jou namelijk veel interessanter, dan een backlink van een slecht rankende website. En uiteraard is relevantie van al die backlinks ook heel belangrijk voor Google en dus voor jou. Last but zeker not least geldt dat hoe meer divers de externe links zijn, des te beter Google dat vindt. Met een zo divers mogelijk Linkprofiel, scoor je hoger in Google.

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding op de juiste manier uitvoeren is niet eenvoudig en zeer tijdrovend. Investeer je in Linkbuilding, dan werpt het zeker zijn vruchten af. Om die reden kiezen onze opdrachtgevers vaak voor een ‘SEO total package’, dus Website Optimalisatie, Linkbuidling én Content Creatie tegelijk voor extra spin-off en betere resultaten.

Content seeding

Voor het verbeteren van de organische vindbaarheid wordt vaak en veel extra content gecreëerd, bijvoorbeeld in de vorm van blogs, blogposts en interviews. Het plaatsen van eigen unieke content (bestaand of nieuw) noemen we content seeding en valt ook onder de werkzaamheden van Linkbuilding.

Lees ook onze blog over Succesvolle Linkbuilding.

DE VOORDELEN

Het grote voordeel van Linkbuilding is dat het veermeerderen van kwalitatieve links ontzettend veel bijdraagt aan je organische vindbaarheid. Met Linkbuilding is het eenvoudiger om je concurrentie te lijf te gaan. Het is een tijdrovende en specialistisch bezigheid en daarom kiezen opdrachtgevers er vaak voor om dit door Braincandy uit te laten voeren.

  • Draagt zeer goed bij aan betere organische vindbaarheid
  • Hogere ranking van jouw website
  • Methode om je te onderscheiden van je concurrenten
  • Braincandy zorgt voor een kwalitatief linkbuilding profiel

Benieuwd wat Linkbuilding voor jouw website kan doen, of op welke manier Linkbuilding i.c.m. Website Optimalisatie en Content Creatie bijdraagt aan jouw online vindbaarheid? Ga om tafel met Braincandy en vraag ze het hemd van het lijf!

BEKIJK OOK

LEES ONZE BLOG.

Ga naar de bovenkant