DON’T: website met abonnement

Goedkope websites waarbij je vastzit aan een abonnement. Het bestaat helaas nog steeds. Waarom dit zo ongeveer het slechtste is dat je kunt doen lees je in deze blog. Enjoy! En bij vragen gewoon even mailen [email protected]

WEBSITE MET ABONNEMENT? WAT IS DAT?

Een website op abonnementsbasis is een website die in eerste instantie goedkoop lijkt. Vaak worden ze zo rond de €500,- aangeboden met maandelijks ‘slechts’ een abonnementsfee van €10 of €15.
Het lijkt zo ideaal. En zo wordt het ook verkocht. Met argumenten als ‘een normale website gaat maar 3 jaar mee’, ‘updates worden gratis verwerkt’, ‘klaar voor de toekomst’, ‘inclusief technisch onderhoud’, etc., worden enthousiaste ondernemers overgehaald een dergelijke website aan te schaffen. En dan begint de ellende…

WAAROM KIEZEN ONDERNEMERS HIERVOOR?

Organisaties die websites op abonnementsbasis verkopen spelen in op de onwetendheid van de ondernemer. Ze stellen dat een website duur is, slechts 3 jaar meegaat en dat er allerlei moeilijk onderhoud bij komt kijken. Nonsens. Niets daarvan is waar. Een goed gebouwde website kan je leven lang meegaan en is ook voor een leek prima te onderhouden.

OEPS, VERKEERDE KEUZE

Wij zijn van mening dat een website op abonnementsbasis altijd een slechte keuze is. En dat lichten we graag -vergeef ons onze sarcasme- toe:

  1. Je betaalt een instapprijs van een €500 en vervolgens moet je zelf al het werk doen. Dat is alsof je voor €500 een schop + te simpel tuinontwerp koopt bij een tuinier en je vervolgens zelf je tuin moet aanleggen. In de hoop dat je er kijk op hebt, het ook daadwerkelijk lukt zonder al te veel vrije uren op te geven en je uiteindelijk ook tevreden bent over je eigen werk.
  2. Vervolgens staat je website en daar is ook alles mee gezegd. Google vindt dit soort platformen niet leuk dus daar begin je al met 10-0 achterstand. Niet geheel onbelangrijk.
  3. Is het eindresultaat echt wat je er van verwacht had? Kijk naar wat je concurrent heeft staan. Ben je dan werkelijk competitief of toch not so much?
  4. Je hebt geen ervaring met webbouw en dus ga je er van uit dat je de meest fantastische dingen kunt maken met deze ‘toffe’ tool. Helaas kom je er snel achter dat de mogelijkheden erg summier zijn en dat je daarbinnen ook nog flink aan het stoeien bent om iets enigszins creatiefs neer te zetten.
  5. Afijn, de website is er nu en daar moet je het mee doen. Je accepteert je verkeerde keuze en verlegt snel je aandacht. Na een tijdje gaat het toch knagen, want je website vertelt niet jouw verhaal. Wat als je wilt stoppen???? Ja, dan ben je alles kwijt…. Zodra je het abonnement niet meer betaalt ben je de Sjaak.

IK HOOR EEN ‘JA MAAR’

Ik hoor je denken: “Ja maar, echte websites zijn gewoon heel erg duur en dat kan ik als zelfstandige ondernemer nog niet betalen”.
Is dat zo? Want bij Braincandy zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij bieden een prima maatwerk oplossing voor (startende) ondernemers die een strak budget hebben.

WAAROM EEN WEBSITE VAN BRAINCANDY WEL TOP IS

Gewoon, omdat het de beste keuze is ?
Maar alle gekheid op een stokje, het is ook gewoon de beste keuze.
Voor (startende) ondernemers met een vast budget maakt Braincandy websites op maat. Jouw investering is eenmalig €1.000,-. That’s it!
Wat krijg je hiervoor:
Hiervoor krijg je een professioneel gebouwde website (dus door een echte webdevelopper gemaakt). Hij wordt voor jou gemaakt en is dus uniek, geen eenheidsworst zoals bij abonnementswebsites. De website is eenvoudig in onderhoud (wij leggen je uit hoe dat moet), de website gaat je leven lang mee én heeft de juiste basis voor Google en zoekmachine optimalisatie. Je kan de website altijd naar wens aanpassen en uitbreiden. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op. En het belangrijkste: de website is jouw eigendom.
Bovendien denken we met je mee over jouw business en geven je goede adviezen over je positionering. Je hoeft bij ons niet het wiel uit te vinden. Just lay-back & enjoy the ride. Binnen no-time staat jouw professionele website online.

JA, IK WIL!

Uiteraard wil jij dit! Neem daarom snel contact op met Braincandy om de mogelijkheden te bespreken.

Ga naar de bovenkant