Home » Online » Website » Conversie optimalisatie
Conversie optimalisatie2020-07-24T15:34:18+01:00

CONVERSIE OPTIMALISATIE.

Wat is conversie optimalisatie? Met conversie optimalisatie zorgen we ervoor dat de weg van website bezoek naar conversie met zo min mogelijk hindernissen genomen kan worden. In de praktijk betekent het dat we veel research moeten doen. Testen, testen en nog eens testen tot de gebruikerservaring van de website bezoeker zo positief is dat de conversiedoelen steeds makkelijker behaald worden.

Wat zijn conversiedoelen?

Conversiedoelen zijn meestal omzetgericht zoals de aankoop van een product, het doen van een donatie en het aanvragen van een offerte. Even belangrijk zijn de sub conversiedoelen zoals het inschrijven op een nieuwsbrief, contact opnemen en engagement op sociale media. Deze acties kunnen namelijk op een later moment uitmonden in omzet.

Lees meer over het meten van conversies in de blog Conversies meten met Google Tag Manager.

Waar bestaat conversie optimalisatie uit?

De werkzaamheden rondom conversie optimalisatie zijn breed. We maken een splitsing in de min of meer zichtbare en onzichtbare elementen:

  • Zichtbaar: beeldgebruik, routing pagina’s, intonatie, leesbaarheid, call to actions, titelstructuur, testimonials.
  • Onzichtbaar: A/B testing, Analytics, onsite feedback, mouse tracking, eye tracking, omzetanalyse.

Bij conversie optimalisatie testen we de instellingen. Bijvoorbeeld de kleur en positie van een button of de weg van bestellen naar betalen. En door extra functionaliteiten in te bouwen, zoals een klantfeedback tool of actieve service chat, kunnen we monitoren wat de resultaten zijn.

Conversie optimalisatie bij andere media

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat conversie optimalisatie alleen van toepassing is bij online marketingkanalen zoals op je website of in een e-mailing. Het is evenzeer toepasbaar bij bijvoorbeeld direct mail. Met testpanels en tracking software kunnen we de attentiewaarde van een direct mailing meten.

DE VOORDELEN

Conversie optimalisatie is in de praktijk vaak een ondergeschoven kindje, maar er is veel voordeel te behalen. Het voornaamste voordeel is dat het voor significant hoger rendement kan zorgen.

  • Hoger rendement uit bestaande websitebezoekers
  • Geeft inzicht in pijnpunten van je website
  • Zorgt voor betere gebruiksvriendelijkheid

Wil je inzicht in de pijnpunten van jouw website en hoe je met conversie optimalisatie meer rendement kunt behalen? Laat een scan uitvoeren door Braincandy!

Vertel ons.

Waar ben jij naar op zoek?

+31 (0)85 1301 846
[email protected]
CONTACT

BEKIJK OOK

LEES ONZE BLOG.

Meer Berichten Laden

VRAGEN?

NEEM CONTACT OP.

HALLO

Welkom op de website van Braincandy, online & marketing.
We wensen je veel leesplezier!
[TIP] bekijk onze animatie

Logo Braincandy met subtitel 300x150 transparant

Laat je gegevens achter en dan nemen wij contact met je op.

    Go to Top