Content creatie

CONTENT CREATIE.

Content op het internet bestaat uit alles dat je ziet of hoort. De content zelf doet niet veel, de plaatsing op verschillende platformen wel. En ook de kwaliteit van de content is belangrijk. Je kunt teksten maken voor je product of dienst, maar je kunt ook je kennis en kunde over een onderwerp in een blog omschrijven. En plaats je deze blog dan op je eigen website, of op andere platformen die daar waarde aan hechten? Hetzelfde geldt voor je beeldmateriaal en wat dacht je van een dynamische bedrijfsreportage? Wil je dat jouw content werkt voor je online vindbaarheid, dan moet deze uniek zijn. Dat is een randvoorwaarde. Deze zorg neemt Braincandy volledig uit handen.

Wat is goede content?

Goede content is unieke content. Met unieke content onderscheid je jezelf van jouw concurrenten, betrek je jouw publiek bij je product of dienst en lok je (re)acties uit zoals respons, website verkeer, likes, shares, etc. Daarnaast moet goede content ook relevant zijn en passen bij de interesses van je doelgroep.
Met goede content zorg je ervoor dat jouw publiek zich meer en meer verbonden voelt met jouw organisatie. Dit noemen wij ook wel merkenmanagement. En dat leidt tot meer leads en uiteindelijk conversies. Most of all: goede content verbetert merkbaar je online vindbaarheid.

Soorten content

Content is er in vele vormen en maten. De meest gebruikelijke soorten content zijn: SEO teksten voor je website, foto’s en ander beeldmateriaal, video zoals een vlog of bedrijfsfilm, dronebeelden, audio fragmenten, podcasts, interviews, persberichten, gastblogs, nieuwsberichten, etc.

Storytelling

Onderdeel van content creatie is storytelling. Verhalen zijn een natuurlijk en krachtig middel om boodschappen over te brengen en mensen te verbinden. Door feiten en argumenten te consolideren in een logisch en boeiend verhaal, voelt het publiek zich betrokken bij wat er wordt verteld of geschreven. Veelgebruikte middelen om storytelling toe te passen zijn sociale media, bloggen en vloggen.

Video

Vooral vloggen is momenteel helemaal hot. Beeld zegt meer dan 1.000 woorden, voor video geldt dit vele malen sterker. Neem bijvoorbeeld de Braincandy bedrijfsfilm. Is dit ook iets voor jouw organisatie of zoek je andere manieren om je verhaal te vertellen? Wij helpen je graag op weg.

Interessante links

Meer weten over content? Lees deze artikelen:
Lees hier meer over hoe je relevante content maakt.

DE VOORDELEN

“Unieke content is key”, wordt vaak gezegd. Klopt. En de plaatsing ervan ook! Dat is wat Braincandy doet: creëren en plaatsen van goede content.

  • Content is onderdeel van merkenmanagement en leidt tot meer leads en uiteindelijk conversies
  • Goede content verbetert merkbaar je online vindbaarheid
  • Braincandy neemt zorg uit handen: creatie en plaatsing van goede content

Weten wat wij voor jouw online vindbaarheid kunnen doen? Geïnteresseerd in merkenmanagement? Meer social engagement? Vraag het Braincandy!

BEKIJK OOK

LEES ONZE BLOG.

Ga naar de bovenkant